Angelo Verploegen & Jasper Somsen

De allereerste muzikale ontmoeting tussen contrabassist Jasper Somsen en trompettist Angelo Verploegen dateert nog uit de eerste helft van de jaren ’90 … en dat was zeker niet de laatste keer. Sindsdien is Angelo één van dé favoriete trompettisten van Jasper. Hij werd regelmatig uitgenodigd bij Jasper’s concerten. Hierin werkten zij samen met o.a. pianisten Bert van den Brink en Karel Boehlee, gitaristen Ed Verhoeff, Tim Langedijk en Wim Bronnenberg, saxofonist Toon Roos en trombonist Bart van Lier. Daarnaast zijn zij collega’s aan het ArtEZ University of the Arts, Arnhem.

Contrabassist, componist en producer Jasper Somsen is een ruimdenkend veelzijdig musicus. Vooral bekend als jazzmuzikant, omvat zijn interesse en expertise ook cross-overs naar klassieke, pop-, wereld- en filmmuziek en theaterproducties. Naast vele Nederlandse musici heeft Jasper Somsen samengewerkt met enkele van de allerbeste musici uit de internationale jazzscene, waaronder Peter Erskine, Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Eric Marienthal, Bob Sheppard, Seamus Blake, Jorge Rossy, Kendrick Scott, Justin Faulkner, André Ceccarelli, Gary Husband, Gabriele Mirabassi en Paolo Fresu. In samenwerking met Challenge Records International produceerde hij meer dan 15 albums.

Angelo Verploegen’s staat van dienst is duizelingwekkend, in zowel de jazz, pop als klassieke muziekwereld. Hij werkte samen met de grootste namen, zoals Larry Goldings, Idris Muhammed, Bob Brookmeyer, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Louis Andriessen,  Gino Vanelli, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Frank Boeijen. Meest bekend staat hij als co-leader/producer van het vermaarde The Houdini’s Sextet en heeft ook enkele fraaie albums onder zijn eigen naam uitgebracht.
The Houdini’s spelen in 1995 in het Amsterdamse Concertgebouw in het programma Classics In Jazz. Samen met Nieuw Sinfonietta Amsterdam
spelen ze een bewerking van muziek uit de opera Porgy And Bess van George Gershwin in een prachtig arrangement van Bert van den Brink. De CD verschijnt later dat jaar op het klassieke label Channel Crossings. Zijn cv is te veel om op te noemen maar verder te raadplegen op jazzhelden.nl

Angelo_Verploegen-300x200 Angelo Verploegen & Jasper Somsen

Jasper-Somsen-c-2015-Evert-Jan-Hielema2528-300x200 Angelo Verploegen & Jasper Somsen
Foto: Evert-Jan-Hielema