Ilja Reijngoud, Ed Verhoeff & Elizabeth Simonian

Ilja Reijngoud, Ed Verhoeff & Elizabeth Simonian

Ilja Reijngoud – trombone
Ed Verhoeff – gitaar
Elizabeth Simonian – zang

De trombonist Ilja Reijngoud is de 3e europeaan die een Thelonious Monk Award won voor zijn compositie No Substitute. Een hoogtepunt in een carriere die begon toen hij in 1996 cum laude afstudeerde aan het Hilversums conservatorium. Naast zijn activiteiten als docent is hij actief als bandleider (het Ilja Reijngoud Quartet) en met bands als the Houdini’s, de Cubop City band en het Dutch Orchestra.

Gitarist Ed Verhoeff (1966) behoort tot de nieuwe generatie jazzgitaristen in Nederland. Zijn naam verschijnt geregeld met superlatieven in de media.

Ed begon met gitaarspelen in verscheidene pop- en bluesbands. Tijdens zijn studie aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag is de vonk van de jazzmuziek overgeslagen. De continue uitdaging van deze grenzeloze muziek heeft altijd zijn fascinatie gehouden en groeit nog steedstot op de dag van vandaag.

In de loop van zijn meer dan 20-jarige carrière heeft Ed zich ontwikkeld tot een gitarist met een eigen en expressief geluid. Zijn diversiteit en zijn intuïtieve, soms krachtige spel maken hem tot een gewilde musicus.

Naast zijn solocarrière (er staan vijf cd’s op zijn naam) heeft hij een brede carrière als sideman (te horen op meer dan 40 cd’s). Momenteel is Ed volop actief in het jazz- en wereldmuziekcircuit. Overigens is hij ook actief als bandleider.

Elizabeth heeft zowel veel ervaring als zangdocent als zangeres.
In haar jonge jaren is zij aanvankelijk begonnen als danseres en van daaruit op 18 jarige leeftijd ‘per ongeluk’ in de muziek terecht gekomen.

Na vele jaren en vele optredens als zowel lead – als achtergrondzangeres in verschillende muzikale formaties en samenstellingen heeft zij allereerst twee jaar gestudeerd aan de Popacademie in Stockholm voordat ze werd aangenomen op het Codarts Conservatorium. Hier behaalde zij na enige jaren zowel haar Bachelor als haar Master in Jazz-Zang.

Na haar afstuderen bleef ze nieuwsgierig naar de methodische ontwikkelingen in haar vakgebied en volgde ze specialisatiecursussen en opleidingen waaronder technieken volgens o.a. EVT (Estill Voice Training), CVT (Complete Vocal Technique) en Lichtenberg.

Naast haar lessen bij Zangschool Rotterdam is Elizabeth als docent zang verbonden aan de Havo voor Muziek en Dans van het Codarts Conservatorium.

Als vocalist bracht zij drie cd’s uit onder haar eigen naam en een als gast in samenwerking met trombonist Ilja Reijngoud. Ze treedt regelmatig op en brengt tijdens deze optredens veelal eigen werk. Momenteel werkt ze naast het lesgeven aan een voorstelling waarin een interessante ontmoeting zal plaatsvinden tussen theater en zingen.