Mete Eerker & Jeroen van Vliet

Mete Erker & Jeroen van Vliet

Jeroen van Vliet – piano www.jeroenvanvliet.com
Mete Erker – saxofoon www.mete.nl

Pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker spelen volgend jaar 30 jaar samen. Ze vieren dat in de lente van 2019 met een concertserie en de release van hun nieuwe album. Als voorproefje daarop spelen zij vandaag nieuwe muziek, vers van de pers, dicht op de huid.

Met knikkende knieën vroeg Mete Erker in 1989 de hard aan de weg timmerende Jeroen van Vliet voor zijn eerste bandje. Het enige bewijs van dat Erker Kwartet is een heusche old-school Demo Tape … ja, een cassettebandje.

Sinds die eerste ontmoeting werkte het duo samen in een ongelooflijke hoeveelheid en verscheidenheid aan projecten: van Near East Up North met het vermaarde hedendaagse ensemble Asko Schönberg, tot de voorstelling Sparring Partners van Connie Janssen met muziek voor kerkorgel en rieten.

Naast al die samenwerkingsverbanden speelden ze in al die jaren ook veel als duo, met als een van de hoogtepunten een concert in het Teatro Nacional in La Paz, Bolivia. In 2016 brachten Erker & van Vliet het album Linden uit met de Zwitserse zangeres Kristina Fuchs.

In hetzelfde jaar namen ze voor het toonaangevende label BMC in Budapest hun derde album met Estafest op, een improvisatie collectief met violist Oene van Geel en gitarist Anton Goudsmit.

Mete Erker & Jeroen van Vliet spelen hyper interactieve, zeer poëtische muziek. Spannende improvisaties, en mooie liedjes.