Rik Mol & Joost Swart

Rik Mol & Joost Swart

Rik mol – trompet
Joost Swart – piano

Trompettist Rik Mol (Goes, 1985) is op achtjarige leeftijd begonnen met trompet spelen en werd als tiener toegelaten op het Haagse conservatorium. Aanvankelijk ging hij de klassieke kant op, maar na privélessen te hebben gehad van Wynton Marsalis begon hij zich daarnaast meer en meer richting de jazz en pop te oriënteren.“Maar ik sluit geen enkel genre uit. Ik hou van vrijwel alle muzieksoorten en denk niet graag in kaders”, aldus Rik Mol, die in zijn muzikale loopbaan al diverse prestigieuze muziekprijzen op zijn naam kon schrijven, zoals de Berlijnse Yamaha Soloist Jazz/Pop Award, het Prinses Christina Concours, European Trumpet Contest 2004 en de Prins Bernhard Fonds Cultuurprijs.

De trompet en composities van Rik zijn zeer regelmatig te horen in films, commercials en op ontelbare cd’s. Schijnbaar moeiteloos weet hij zich te bewegen binnen de div. stijlen van de Jazz- en Popmuziek.

Sinds 2015 is hij als docent jazz-trompet verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en sinds 2015 is hij solo-trompettist bij het Metropole Orkest. Rik maakt ook deel uit van de meest gevraagde blazerssectie in Nederland de ‘Jayhorns’(o.a David Guetta, Nikki Minaj, Marco Borsato, Paul de Leeuw etc.) Ook heeft hij drie solo cd’s opgenomen onder zijn eigen naam en wist hij zichzelf door vele tours met zijn band ‘Rik MolGroup’ in Zuid-Amerika en Azië internationaal op de kaart te zetten.

Pianist Joost Swart is inmiddels een oude bekende in de Nederlandse jazzscene. Hij speelde in binnen- en buitenland met muzikanten als Vincent Herring, Jesse van Ruller, Francien van Tuinen, Tom Beek, Ben van den Dungen en Rik Mol.

Daarnaast heeft Joost Swart zijn eigen trio Amsterdam Jazz Connection waarmee hij momenteel furore maakt in Japan. Hij speelt jaarlijks met zijn trio in beroemde clubs als de Blue Motion in Yokohama en in de Cottonclub (Blue Note) in Tokyo. In het trio speelt Jeroen Vierdag contrabas en Sebastiaan Kaptein drums. Op de laatste cd Traveling East is Rik Mol toegevoegd aan het trio, en de composities en arrangementen zijn allen van de hand van Joost en Rik.* Ze tourden onlangs met de Amsterdam Jazz Connection kris kras door Zuidoost Azië om de cd te presenteren, van Tokyo tot Okinawa en van Taiwan tot Hong Kong. De cd is erg goed ontvangen in Azië en zal binnenkort ook in Nederland verschijnen.

* U zult tijdens het concert meerdere composities van deze cd Traveling East te horen krijgen!