Under the Surface

Under the Surface

Joost Lijbaart – drums / percussie
Sanne Rambags – zang / teksten
Bram Stadhouders – gitaar / electronica

Under the Surface is een nieuwe Nederlandse band gevormd door drummer Joost Lijbaart, gitarist Bram Stadhouders en de jonge vocaliste Sanne Rambags. Het debuutalbum uitgekomen op Challenge Records in 2017 werd genomineerd voor een Edison en kreeg geweldige recensies. Uitgangspunt van de groep zijn improvisaties waarbij sfeer, poëzie en samenspel een grote rol spelen en de luisteraar wordt meegenomen naar een soms haast droomachtige nieuwe werkelijkheid.
De universele taal in de muziek van het trio bracht de groep op grote festivals in Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa.
De volledig geïmproviseerde concerten van Under the Surface vormen zowel voor de band als het publiek een beleving. Een beleving die prachtig is terug te horen op het nieuwe album (Trinity).
Drummer Joost Lijbaart (1967) behoort tot de top van de Nederlandse jazzscène. Bram Stadhouders (1987) is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge muzikanten in het Europese improvisatie circuit en Sanne Rambags (1994) is een van de weinige zangeressen van haar generatie die op een zeer open manier kan improviseren door zichzelf volledig te positioneren tussen de muzikanten. Dit geeft haar stem een instrumentale functie die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid.